Een doortastend post-crisisbeheer

Het post-corona tijdperk vraagt een doortastend post-crisisbeheer, zeker voor bedrijven. Organisaties moeten ingewikkelde evenwichtsoefeningen maken en worden daarbij uitgedaagd om de toekomst innovatief tegemoet te gaan. 
investeren in het team investeren in het team

De complexiteit die eigen is aan dergelijke periode leidt vaak tot stress, ook voor uw medewerkers. Onduidelijke of tegenstrijdige informatie mondt uit in aanhoudende spanning. Oplossingsstrategieën (vb: thuiswerken) zijn talrijk en goed, maar leiden ook tot ondankbare neveneffecten (vb: disconnectie van het team wat leidt tot inefficiëntie).

Bedrijven kiezen vaak voor eenvoudige oplossingen, waarbij alleen de korte termijndoelen in acht gehouden worden. Tuimel niet in deze valkuil!

Stel uzelf even de volgende vragen: 
-Wat is de investering van uw organisatie om deze post-corona crisis te managen?
-Hoe kunt u de inzet van uw medewerkers maximaal laten renderen?
-Hoe gaat u ervoor zorgen dat uw team kan samenwerken zonder angst?
-Wat zijn de gevolgen voor de teamdynamiek, en hoe anticipeert u daar nu op als leider?

Bedrijfsleiders moeten, meer dan ooit, investeren in het team, met name in de mensen. Uw team is uw waarde. Uw medewerkers onderscheiden u van concurrenten en stuwen de organisatie voort of staan groei juist in de weg. Met andere woorden, het team is het kernelement wat een sterke organisatie van een zwakkere onderscheidt. 

Gelukkig staan CEO’s en bedrijfsmanagers er niet alleen voor. Als uw bedrijf nog niet te raad gegaan is bij experten, is dit het uitgelezen moment. In Balance biedt een gedifferentieerd crisisbeheer programma aan waarbij we actief en effectief gaan inzetten op uw mensen en teamdynamiek. Vanuit onze expertise kijken we naar mogelijke communicatie risico’s en welke teamvoorzieningen er nodig zijn om die te beheersen. Complexe problemen ontstaan tussen medewerker, teamdynamiek loopt stroef, daar zijn geen eenvoudige rechtlijnige oplossingen voor. U heeft hulp nodig van een expert die vanuit de eigen kennis en kunde, advies aanlevert.

U hebt interesse in een in company training, maar bent nog niet 100% overtuigd of uw bedrijf matcht met In Balance? Daarom organiseren wij gratis adviesgesprekken.

Mail naar francesca@inbalance.be

[Ik ervaar enkel nog gezonde spreekstress.] Ik moet mij nog de technieken vertrouwd maken, maar het proces is in werking gesteld en ik ben ervan overtuigd dat ik binnen dit en een korte tijd grote vooruitgang zal boeken.

Patrick Scheerlinck, zaakvoerder PSP Communications