Waarom In Balance?

10 redenen waarom In Balance een slimme keuze is

Op het internet en de sociale media vindt u een enorm aanbod coachen. Waarom zou u dan voor In Balance kiezen en niet voor een andere organisatie?
 

 1. Ons team van ervaren experts.
  Zaakvoerder en personal coach Johanna Dumon heeft ruim 20 jaar ervaring in coaching en training, zowel individueel als in groep, die ze ten volle benut. Als internationaal gecertificeerd coach zijn een coachende en natuurlijke aanpak voor ons vanzelfsprekend. Ook onze andere coaches hebben een impressionant cv dat verschillende steeds uitgebreid wordt met relevante bijscholingen.
   
 2. Persoonlijke ontwikkeling.
  Onze ervaring en onze knowhow vanuit de zorgsector maken dat In Balance een bijzondere bezorgdheid heeft voor de mens in ontwikkeling.
   
 3. Duurzaamheid.
  Wij leren u geen oppervlakkige technieken aan maar vertrekken van de mens en zijn organisatie. Criteria en waarden vormen het uitgangspunt van uw traject. Deze moeten congruent zijn met de eigen omgeving.
   
 4. Wij doorbreken patronen.
  Disfunctionerend gedrag is vaak een patroon dat herkenbaar is in veel domeinen. Beperkte assertiviteit is geen gedrag op zich. Meestal is dat een patroon dat zich in alle domeinen, werk, privé en sociaal leven uit. Wij zoeken naar het patroon en verhelpen het probleem. Het gevolg is dat het hele functioneren daar de vruchten van plukt. De volledige persoon wordt betrokken in het proces. Wie u bent, wat u denkt, wat zijn uw waarden en overtuigingen en hoe uit zich dit in uw communicatie.
   
 5. Ontdekkend, liefdevol en respectvol.
  We laten u uw capaciteiten ontdekken en coachen u om ze op proactieve manier in uw werk en leven in te schakelen. Wij geven op een respectvolle en open manier feedback en leren u om op dezelfde manier feedback te geven aan anderen.  Feedback die u zelfvertrouwen geeft en leert groeien en ontwikkelen.
   
 6. Meetbare resultaten.
  Alle resultaten die je bij ons behaalt zijn meetbaar. Je krijgt pas uw certificaat na het slagen van een examen.
   
 7. ROI is hoog.
  Onze referenties beamen dat de coaching van In Balance een hoog ROI heeft. Een klant verwoordt het als volgt, “De weinige inspanningen leveren mij een maximum aan resultaat op. Men vraagt mij nooit meer om een uiteenzetting te herhalen. Sinds ik de cursus heb gevolgd, zijn er minder misverstanden en mijn medewerkers werken efficiënter.” Lees hier meer over de gegarandeerde ROI.
   
 8. Erg toegankelijk.
  In Balance heeft niet alleen een locatie in Brugge maar ook in Gent en Leuven kan u een opleiding volgen.
   
 9. Gepersonaliseerd.
  Uw coaching is maatwerk en daarom kijken wij alleen naar u en worden onze cursussen in functie van uw eigen persoonlijkheid gegeven. Uw eigenheid staat centraal. We vertrekken van uw eigen capaciteiten en troeven en laten deze zichtbaar en sterker worden. Beperkingen buigen we om tot troeven.

  10. Kwalitatief.
  Last but not least, wij voldoen aan het strenge kwaliteitslabel QFOR

Onze aanpak

Bij In Balance is de persoonlijke ontwikkeling van de klant het allerhoogste goed. Wij geven trainingen en coachings op maat waarin de sterktes en zwaktes van elk individu een rol spelen, zodat onze klanten op een authentieke wijze in hun rol als leidinggevende kunnen treden. Daarom gaan wij uit van een gepersonaliseerde aanpak; tijdens onze trajecten wordt steeds van reflectie en evaluatie van de vooruitgang voorzien, zodat wij optimaal aan de vraag en de noden van onze klanten kunnen voldoen.

Wij kiezen doelbewust voor een creatieve, resultaatgerichte en holistische aanpak. Uw gehele persoon wordt betrokken in het proces. Wie u bent, wat u denkt, wat zijn uw waarden en overtuigingen en hoe uiten die zich in uw communicatie. Wij werken met een concreet doel dat onmiddellijk in de praktijk kan getoetst worden.
 

Resultaatgerichtheid en efficiëntie

Onze dagelijkse ervaring met acteurs en actrices, beroepssprekers, nieuwslezers, journalisten en klanten die succesvol de VRT stemtest doorstaan hebben zijn een duidelijk bewijs dat wij resultaatgericht en efficiënt werken.

De doelstelling die we bij al onze opleidingen hanteren is: zo snel als mogelijk een effectief en blijvend resultaat te bekomen. Hoe doen we dit?

Vooral aandacht besteden aan praktische oefeningen. De verhouding theorie-praktijk is 10%-90%.

In de groepssessies wordt het aantal deelnemers beperkt of werken we met meerdere trainers om individuele feedback en begeleiding te garanderen

Aan onze klanten wordt gevraagd om in de intervalperiodes tussen de sessies de geleerde technieken te oefenen en toe te passen.
 

Creativiteit van de aanpak

Bij de oefeningen gebruiken we steeds creatieve leervormen die gelinkt zijn aan de eigen beroepssituatie van de klant, zowel voor de individuele sessies als de groepssessies. De inbreng van de klant met bijvoorbeeld specifieke vragen is hierin zeer belangrijk.

 

Er is nog sprake van stress bij het begin [van een presentatie], maar dan begin ik en dan is dat leuk. Dat gaat over naar plezier. Ik heb er plezier in.

Peter De Wolf