Voor wie?

Kleine tot middelgrote teams die efficiënter en met meer plezier willen samenwerken door beter communicatie. Jullie willen de talenten van ieder teamlid inzetten en aanscherpen, gezamelijke doelen realiseren, onnodige conflicten aanpakken en als één geheel functioneren.
 

Wat bereikt u?

Met duurzame communicatie en zelfbewustzijn worden de onderlinge werkrelaties aangenamer. Een wederzijds gevoel van vertrouwen opent nieuwe deuren binnen uw team. Jullie durven eerlijk en open te zijn met elkaar; zo vermijden jullie onderlinge conflicten. Dit opent de deur voor doelgerichte en verrijkende discussies die geen spanningen achterlaten. Gedaan met eeuwige meetings die geen resultaten opleveren.
 

Onze aanpak

Vanuit het theoretisch kader van Insights analyseert onze coach de persoonlijkheid van elk teamlid. Op basis van deze analyse gaan de deelnemers tijdens de workshop algemene teamcoaching meteen aan de slag met bewustwording van de eigenheid van het team. Wij bieden een objectieve kijk op de groepsdynamiek.

Dit traject bestaat uit:

  • 1 dag algemene teamcoaching (kick-off)
  • 1 sessie individuele coaching per deelnemer
     

Feel (Y)Our Impact

Jullie spelen voortaan de eigenheid van jullie team uit. Het onderlinge vertrouwen wordt verder versterkt. Met meer betrokkenheid en engagement voor de genomen beslissingen, werken jullie efficiënter samen en leveren jullie nog betere resultaten. Zo krijgt het imago van het team een boost binnen de organisatie.

Met impactvolle communicatie brengen jullie evenwicht in het team. Negatieve stress en ongerealiseerde doelen zijn verleden tijd. Ook in de samenwerking met andere teams, stralen jullie professionalisme, zelfvertrouwen, eenheid en teamspirit uit.

Boost nu jullie resultaten met Teamcommunicatie Zilver

 

Assessment tools

1. Lencioni
Het Lencioni model baseert zich op vertrouwen tussen de teamleden. Individuele profielen worden in kaart gebracht, waarna er gekeken wordt naar hoe deze verschillende persoonlijkheden toch kunnen samen werken in een team. Op die manier werkt het Lencioni model toe naar een vorm van zelforganisatie opdat resultaten gezamenlijk gehaald worden. Flexibiliteit, leervermogen en samenspel van teamleden zijn van uiterst belang. Lees meer over Lencioni. 

2. Insights
Een Insights practitioner gaat tot de kern van elke zakelijke uitdaging. Gebruikmakend van de krachten die reeds aanwezig zijn, worden de principes van Insights Discovery geïntegreerd in uw bedrijf of organisatie. Kortom, een Insights practitioner wijst u de weg naar succes. Lees meer over Insights.

3. MindSonar
De MindSonar techniek brengt verschillende denkstijlen in kaart. Er wordt een analyse gemaakt van hoe denkpatronen tot een probleem kunnen leiden. Vervolgens wordt het denkpatroon efficiënt gewijzigd. Lees meer over MindSonar.

Er is nog sprake van stress bij het begin [van een presentatie], maar dan begin ik en dan is dat leuk. Dat gaat over naar plezier. Ik heb er plezier in.

Peter De Wolf

In dit traject komen volgende onderdelen aan bod

Teamcoaching

Elk team is uniek. Maak van jullie eigenheid jullie grootste sterkte. Met teamcoaching gaan jullie zowel individueel als in team op zoek naar jullie persoonlijke en gezamenlijke talenten en werkpunten. Een evenwichtig team levert de beste resultaten.

Volgende opleidingen behoren tot dit traject

Aan de slag met uw persoonlijk Insights profiel

Wat doe je met assessments?

Van Stress naar Balans

“Balans tussen werk en thuis, thuis en ontspanning, ontspanning en sociaal leven,.. .. Stress!! ”

Masterclass Communication & Leadership

Hoe u communiceert met uw medewerkers kan de productiviteit van uw team of bedrijf maken of kraken. Ook bij uw klanten heeft uw communicatiestijl een…