Coaches

Managing director, trainer, presentatie-, leiderschap-, team-, impactcoach executive level
Dictie-, stem- en zangcoach. Executive level
Leiderschaps-, communicatie- en teamcoach, executive level
Soft skills trainer, Leiderschaps- en loopbaancoach, expert in Live Online , operational coach
Camera- en podcastcoach.
Media Coaching
Johanna Dumon

Managing director, trainer, presentatie-, leiderschap-, team-, impactcoach executive level

Johanna Dumon is founder van In Balance en impactcoach voor executives en young high potentials

Ze heeft ondertussen al meer dan 20 jaar ervaring met het coachen van individuen en groepen.

Haar bijzondere expertise ligt in het oplossen van alle mogelijke mondelinge communicatie- en spreekproblemen. Dit gaat van one-to-one gesprekken tot presentatie coaching.
De aanpak van Jo is gebaseerd op haar sterke intuïtie in combinatie met evidence based meetinstrumenten. Jo slaagt erin om zeer snel de sleutel te vinden waardoor een team of individu niet de gewenst impact creëert.

Haar background als logopediste en internationaal gecertificeerd NLP trainer zorgt voor een holistische, mensgerichte én persoonlijke coaching van het individu binnen een groep. De wisselwerking van een sterke intuïtie, jarenlange ervaring, holistische aanpak, objectieve meet-en evaluatie systemen  zorgt voor duurzame resultaten en heel veel tevreden klanten.

Johanna geeft binnen In Balance vooral individuele coaching en groepstrainingen die zich richten op spreken in een groep, presenteren, spreekangst; leiderschap en teamwerking.
Het coachen van uw teamgebeuren gebeurt meestal samen met Martine.

Liesbeth Faelens

Dictie-, stem- en zangcoach. Executive level

Liesbeth behaalde haar diploma logopedie aan de Lessius Hogeschool te Antwerpen in 2011. Datzelfde jaar behaalde ze ook haar postgraduaat in stemstoornissen. Naast stemcoach werkt ze ook voor verscheidene theaterverenigingen en als zangcoach.

Liesbeth is binnen het team van In Balance de personal coach voor uw stem, in al zijn facetten! Ze heeft een bijzondere expertise in het optimaliseren van professionele en semi professionele stemmen. Ze zorgt ervoor dat uw stem congruent is met uw boodschap en uw publiek.

Kortom Liesbeth coacht uw stem zodat ze aangenaam en professioneel klinkt.
Ze verbetert uw stemkwaliteit, intonatie en adempatroon zowel in het Nederlands als in het Engels. 

Als enthousiaste en zeer bekwame stemcoach leert ze u stijlvol spreken.

Liesbeth werkt reeds meerdere jaren als co creator van In Balance.
Net door de combinatie van de mental coaching (Jo)  en stem coaching (Liesbeth) halen  we “samen” succesvolle en duurzame resultaten.

Liesbeth coacht individuen en groepen in het Nederlands en het Engels.

 

Martine De Prijcker

Leiderschaps-, communicatie- en teamcoach, executive level

Als economiste met veel ervaring in de financiële sector heeft Martine in 2010 de bankwereld verlaten om de coachingswereld binnen te stappen  

Martine gelooft sterk in de kracht van het einddoel.
Wat u wilt bereiken, vormt dus de basis van uw proces van persoonlijke ontplooiing. De obstakels op uw weg, zowel persoonlijke als deze in uw omgeving, belemmeren uw persoonlijke groei. In haar coaching helpt Martine u met haar warme en open aanpak deze obstakels aan te pakken en zo uw vooropgestelde doel te bereiken.

Martine coacht u en uw team met openheid en warmte, met vertrouwen, respect en een positieve ingesteldheid.
Ze onderscheidt zich door haar warme, mens- en resultaatgerichte coachingsstijl en persoonlijkheid.
Haar sterke empathie en haar background in de financiële sector zorgen voor een extra expertise binnen ons team

Binnen het team van In Balance richt Martine zich op leiderschaps-, communicatie- en teamcoaching.

Als gecertificeerd Insights-expert helpt zij, samen met Jo, om teams hechter te laten samenwerken.

Het uithangbord van Martines kwalitatieve, efficiënte en klantgerichte aanpak? De klanten, uiteraard. Eén voor één definieerden en realiseerden zij hun einddoel.

Martine coacht individuen en groepen in het Nederlands, Frans en het Engels.

Ilse Bal, Leiderschaps- en loopbaancoach, expert in Live Online

Soft skills trainer, Leiderschaps- en loopbaancoach, expert in Live Online , operational coach

De opleidingen van Ilse als ICF coach en NLP trainer en haar jarenlange ervaring als communicatie-expert staan garant voor een warme, professionele aanpak.

Ilse haalt het beste in haar klanten naar boven door hen hun authentieke zelf te laten ontdekken en ontwikkelen.

Als Development Coach daagt ze haar klanten op een confronterende en veilige manier uit om een shift te maken in hun manier van denken. Ze leert hen de leiding te nemen over hun leven en het maximale uit zichzelf te halen.

Dergelijk coaching traject is een echte ontdekkingstocht waarbij u leert de illusies over uzelf en beperkende overtuigingen die u van uw doel weghouden te herkennen en los te laten.
Als Development Coach begeleidt ze eveneens jongeren naar een zinvolle studiekeuze en leert ze hen hoe ze sneller, beter en leuker kunnen studeren. Dat doet ze door hen efficiënte leerstrategieën aan te reiken. Mindmappen is één van de tools die ze gebruikt om het leereffect te vergroten.

Ilse Bal coacht werknemers op de werkvloer. Ze is als geen ander hands on en praktisch gericht. Waar Martine en Jo eerder coachen op executive level coacht Ilse eerder op operationeel niveau.

Om mensen snel de vaardigheden te leren en te integreren werkt ze vaak samen met een acteur.

Ilse coacht in het Nederlands en in het Engels

Marlène de Wouters

Camera- en podcastcoach.

Marlène begeleidt u in het Nederlands, Frans en Engels in het kader van camera- en podcast coaching. 
Nadat u bij Jo Dumon uw stress weggewerkt hebt, leert Marlène u  camera-en podium presence. Het begint bij authenticiteit. Met een natuurlijke flair voor een publiek staan, energie geven en krijgen dat is de kracht van Marlène.
Bent u niet weggelegd voor een podium maar wilt u uw stem meer gebruiken, dan is Marlène uw podcastcoach. 

Ze heeft een uitgebreide jarenlange ervaring op het scherm  als presentatrice, talkshowhost en moderator, onder meer in België (zowel Nederlands- als Franstalig)  en Nederland,
Ze presenteerde 14 jaar lang de Koningin Elisabethwedstrijd en  is alom gekend als presentatrice van meerdere grote evenementen.

Haar palmares oogt schitterend met onder meer vijf Gouden Ogen, de Belgische publieksprijs voor haar presentatiewerk. Ze werd bekroond als Beste presentatrice en voor de Beste talkshow.

Jeroen Depraetere media coach

Media Coaching

Jeroen Depraetere (51) biedt media coaching aan die naast stijl en vorm, de nadruk legt op de inhoudelijke boodschap. 
Welke inhoud je wil brengen verschilt voor elk medium en voor de gewenste doelgroep ?  Duidelijk communiceren vraagt de nodige voorbereiding en inzichten voor schriftelijke, mondelinge of visuele berichten. Via realistische interviewsessies, presentaties, podcasts en on-camera training met autocue, worden spreekangst en spreekstress praktisch benaderd en overwonnen. 
 

Jeroen begon zijn carrière in de media als producer en reporter. Hij presenteerde op Studio Brussel en verzorgde voice-overs voor TV en Radio. Als ‘Head of TV and Future Media’ bij EBU/Eurovision in Genève leidde Jeroen een internationaal team van media executives. Hij zetelde 6 jaar als voorzitter in de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds’ (VAF) en was ceo van het productiehuis ‘Tuvalu Media Belgium’ deel van Sony Pictures TV. Voor de training van de EBU academy reisde hij vaak als creative coach. 

[Ik ervaar enkel nog gezonde spreekstress.] Ik moet mij nog de technieken vertrouwd maken, maar het proces is in werking gesteld en ik ben ervan overtuigd dat ik binnen dit en een korte tijd grote vooruitgang zal boeken.

Patrick Scheerlinck, zaakvoerder PSP Communications