Masterclass Leadership & Communication

De Leadership & Communication Masterclass van In Balance is een unieke, internationaal erkende opleiding voor professionals.

NLP for personal success

Deze intensieve opleiding helpt u om:

 • uw leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen
 • authentiek en motiverend te communiceren
 • hindernissen op weg naar uw doel op te sporen en aan te pakken.

Nadien boekt u snellere, betere resultaten - op persoonlijk én op professioneel vlak.
 

Voor wie?

Ondernemers, managers, coaches, trainers, sales professionals, HR directors en –medewerkers, communicatie- marketing- en sales professionals, professionals uit de zorg- en sociale sector, leerkrachten, advocaten, consultants, sporters …Iedereen die persoonlijk en professioneel wil groeien.
 

Waarom voor u?

Bruist u van de creativiteit, maar heeft u het gevoel dat uw ideeën niet gehoord worden?
U weet dat u bekwaam bent, maar vindt het moeilijk om uw opvattingen te delen (bijvoorbeeld op een vergadering of tijdens een presentatie)?
Hebben uw emoties soms een negatieve invloed op uw communicatie?
Ervaart u vaak problemen door communicatiemisverstanden?
Ontbreekt het u aan assertiviteit bij het leidinggeven?

...

Dan is de Leadership & Communication Masterclass op uw lijf geschreven. Wij garanderen dat u na deze intensieve opleiding met zelfvertrouwen het succes bereikt dat u echt verdient.

De competenties die u verwerft zijn waardevolle troeven. Enkele voorbeelden:

 • Sterkere en meer betekenisvolle contacten leggen, bijvoorbeeld met collega’s en klanten;
 • Inspirerend en coachend leiderschap;
 • Doelen zetten en halen;
 • In uw kracht staan wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld voor een presentatie of belangrijke vergadering, zodat u daar het verschil maakt;
 • Conflicten vermijden en/of hanteren op een emotioneel intelligente manier;
 • Strategieën ontdekken bij uzelf en de ander zodat u bijvoorbeeld de verkoopstrategie kan aanpassen aan de klant:
 • Boodschappen sterker overbrengen – zowel verbaal als non-verbaal - zodat ook uw ideeën gehoord worden;
 • Uw (loopbaan)doelstellingen sneller en efficiënter bereiken;

 •  

Wat bereikt u?

In de Leadership & communication Masterclass ontwikkelt u een nieuwe attitude.

Na deel 1 (8 dagen):

 • Bent u zich bewust van uw eigen communicatiepatroon en dat van anderen
 • Ontwikkelt u een groter bewustzijn over hoe u denkt, spreekt en handelt
 • Begrijpt u hoe u en anderen denken, spreken en handelen
 • Weet u hoe u duurzame(re) contacten opbouwt die gebaseerd zijn op vertrouwen
 • Herkent u hoe misverstanden tot stand komen en weet u hoe u die vermijdt in de toekomst
 • Leert u beslissingen te nemen die goed zijn voor u en de anderen

Na deel 2 (8 dagen):

 • Handelt u vanuit zelfvertrouwen
 • Weet u wat uw sterktes zijn en houdt u rekening met uw valkuilen
 • Krijgt u greep op uw gedachten en emoties
 • Weet u wat u wilt bereiken, maakt u uw doel concreet en houdt u dit altijd voor ogen.
 • Communiceert u authentiek en flexibel
 • Ervaart u meer rust en evenwicht bij alles wat u doet
 • Verstevigt u uw relaties
 • Hebt u alle tools om een coachend leidersfiguur te zijn die inspireert en delegeert

Kortom, u haalt snellere, betere resultaten.

Het is mogelijk te starten met deel 1 (8 dagen) en nadien te beslissen of u al dan niet deelneemt aan deel 2. Als u beslist deel 2 niet meteen te volgen, kunt u aansluiten tijdens een volgende Masterclass.
 

Hoe?

In deze interactieve opleiding reiken we voor elk onderdeel de nodige theorie en achtergrond aan. We geven een demonstratie en oefeningen om de inhoud tastbaar te maken.

Nadien gaat u zelf in de slag: u oefent in kleine groepen en de trainers sturen bij waar nodig. De bedoeling is dat u alles wat u leert ook meteen in de praktijk kan omzetten. Daarom verduidelijken we telkens hoe u de verworven vaardigheden integreert in uw werk en leven. Doorheen het hele traject krijgt u waardevolle feedback en steun van onze trainers en assistenten.

De op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) geïnspireerde Leadership & Communication Masterclass is opgebouwd uit drie delen:

 • Deel 1: Explorer
  Eerste deel en fundament van de opleiding. In dit deel krijgt leggen we de basis van de Leadership & Communication Masterclass. U verwerft een deelcertificaat als u de opleiding met succes afrondt.
 • Deel 2: Practitioner
  In het tweede deel van de Leadership & Communication Masterclass breidt u uw toolkit met vaardigheden en technieken nog verder uit. U integreert het aangeleerde dankzij de doorbraaksessies.
 • Assessment en certificatie

De Masterclass is gelijkwaardig aan een NLP Practitioner opleiding. Als u succesvol de eindproeven afgelegd hebt, ontvangt u een internationaal erkend certificaat.
 

Waarom In Balance?

Wij bieden topkwaliteit trainingen die aan hoge normen voldoen:

 • Daarom laten wij kandidaten pas toe na een intakegesprek. Wie wordt toegelaten, heeft alles in zich om de eindmeet te halen.
 • Tijdens de opleiding stellen wij alles in het werk om de deelnemers te assisteren zodat ze de eindtermen halen.
 • Als u ons certificaat behaalt, weet u dat u het verdiend hebt.

De opleiding is ontwikkeld door Jo Dumon. Tijdens de cursus wordt ze bijgestaan door Ilse Bal, eveneens internationaal erkend NLP trainer. Door haar uitgebreide expertise is de opleiding van Jo Dumon uniek. Geen enkele ander opleiding besteedt zoveel aandacht aan uw non-verbale en verbale communicatie.  Twintig jaar ervaring ligt aan de basis van het succes van deze opleiding.

Leadership & Communication level 2

In de Leadership & communication masterclass - level 2 verdiepen we de kennis die we hebben opgedaan tijdens level 1.

Je krijgt een dieper inzicht in jouw persoonlijke drijfveren, waarden en overtuigingen.  Het wordt duidelijk hoe onbewuste denkpatronen en strategieën jouw succes en mislukkingen beïnvloeden.  Na deze opleiding ben je een authentieke leider. Je straalt charisma uit en je laat jezelf en jouw medewerkers groeien tot het hoogste niveau. 
 
Het is een opleiding van 16 dagen die een zeer diepgaand inzicht geeft in ons gezond communiceren met onszelf en met anderen.
 

Voor wie?

NLP Practitioners met 'zin naar meer'. Deze opleiding is gelijkgesteld aan NLP Master Practitioner.
 

Wat leer je?

 Metaprogramma's

Metaprogramma's zijn kenmerkende, veelal onbewuste, mentale programma’s in ons denken, voelen en doen. Op basis van onze eigen metaprogramma’s filteren we informatie en stimuli, organiseren we de informatie. Dankzij het verwerven van kennis in onze eigen metaprogramma’s en in de metaprogramma’s van de personen rondom ons, dankzij het integreren van de veranderingsprocessen, begrijpen we beter het denken, voelen en doen van onszelf en van onze gesprekpartners.

Dit leidt uiteraard tot een beter rapport, betere communicatie, betere motivatie.

Logische niveaus en strategieën

De logische niveaus van denken of van verandering werden geïntroduceerd door Gregory Bateson en verder uitgediept door Robert Dilts. NLP onderscheidt in ons functioneren zes hiërarchisch gestructureerde logische niveaus.
Veranderingen op een hoger niveau leiden altijd tot veranderingen op een lager niveau. Wanneer we bewuster en met meer inzicht leren functioneren op de verschillende niveaus wordt het mogelijk een rijker leven met visie te creëren.

Criteria

Wat drijft u in uw leven? Welke belangrijke waarden hanteert u? Aan wat geeft u voorrang in uw leven?

Criteria zijn de waarden die onze ervaring, ons leven, onze bewuste en onbewuste motivatie sturen. Ze zijn de kern van onze overtuigingen, de kern van onze visie op het leven en de wereld, de kern van ons functioneren.

Tijdlijnen

Een tijdlijn is een ruimtelijke voorstelling van onze innerlijke organisatie en ervaring van de tijd. Dankzij deze weergave hebben we een verleden, een heden en een toekomst.

Tijd wordt dus op een bepaalde eigen manier door onze hersenen gecodeerd en verwerkt. Dit doen we met onze ervaringen en de visuele, auditieve en gevoelsaspecten ervan.
Als we tijd niet kunnen ordenen, komen we ernstig in de knoei.

Dankzij deze benadering creëren we heel wat mogelijkheden tot verandering. Zware problemen en trauma's kunnen door te werken met de tijdlijn beter verwerkt en geïntegreerd worden.

Emoties

Onze emoties in een situatie vertellen vooral veel over ons eigen model van de wereld. Door hun eigen MOW reageren verschillende mensen op eenzelfde gebeurtenis emotioneel verschillend.

Daarenboven zullen we vaak nog emotioneel reageren op onze eigen emotionele reactie! (voorbeeld: verdrietig worden omdat je afgunst ervaart)

Door een beter begrip van onze emotionele reacties en van de structuur van emoties, leren we veel bewuster ermee omgaan. Meer nog, we kunnen zelfs de meest geschikte emotionele reactie kiezen die ondersteunend werkt, zonder onze spontaniteit te verliezen. Daardoor hebben we meer keuze in ons gedrag en dus meer vrijheid.

Naast deze topics komen ook uitgebreid aan bod:

 • Overtuigingen: soorten, opsporen van overtuigingen, transformeren van overtuigingen, verwerven van nieuwe overtuigingen
 • Verwachtingen: wat betekenen onze verwachtingen? Hoe gaan we er me om? Wat met de frustraties?
 • Vergelijkingen: jezelf vergelijken met anderen, met je ideale zelf, met de ideale ander....
 • En tenslotte : ’Modelling’: het eindstuk en uw paradepaardje van de NLP Master Practitioner. Modelling is het observeren, reproduceren en eigen maken van de expertise van succesvolle mensen; een ware ontdekking die uw eigen leervermogen drastisch verhoogd. Modelleren is een heel bijzondere en verbazingwekkende ervaring.

Ik zou de workshop aanbevelen aan iedereen die professioneel bezig is met communicatie

Lieve Vereycken