“Culture will eat strategy for breakfast”

“Culture will eat strategy for breakfast” Welke manager, leider kent deze uitspraak van Peter Drucker nu niet?
“Culture will eat strategy for breakfast” “Culture will eat strategy for breakfast”

De cultuur binnen een bedrijf is een raar beestje. Het is niet zichtbaar. Het is niet tastbaar. En het is al zeker niet te meten. En toch is in ieder bedrijf een cultuur aanwezig. Het is een weerspiegeling van hoe de dagdagelijkse zaken aangepakt worden door collega’s binnen een bedrijf. En dit is net het punt: cultuur gaat om de bestaande relaties en structuren tussen collega’s. 

De basis van een cultuur gericht op constructief en vooruitstrevend gedrag, zijn de goede onderlinge relaties tussen collega’s. Wil je met andere woorden je cultuur veranderen, dan moet je eerst werken aan de onderlinge relaties tussen collega’s.  

Insights Discovery is een tool die de onderlinge relaties tussen collega’s bevordert. Insights Discovery geeft je eigen favoriete voorkeuren aan, maar leert je ook hoe je de voorkeuren van anderen kan (h)erkennen. Als je weet wat de voorkeuren zijn van je collega’s, wat hen drijft en energie geeft, dan kan je sneller verbindingen opzetten, waardoor het vertrouwen stijgt. En vertrouwen is essentieel voor het leveren van goede prestaties en werkgeluk. 

Ook nu, met de veranderingen die Corona brengt, staan onderlinge relaties tussen medewerkers meer dan ooit onder druk. Ieder bedrijf, iedere medewerker, gaat anders om met deze, al dan niet stresserende, verandering. Als leider is het belangrijk om inzicht te hebben in de voorkeuren van je medewerkers. De kleuren van Insights geven je een kapstok om te begrijpen waarom mensen een heel ander gedrag laten zien in tijden van verandering en stress. De kleuren zijn gemakkelijk te onthouden en door zelf je kleurrijke energie op een positieve wijze in te zetten, krijg je algauw meer betrokkenheid binnen je team. 

Wapen je dus als leider, als manager en krijg inzicht in de voorkeuren van je collega’s. Het zal ervoor zorgen dat in deze tijden de neuzen weer snel samen in de juiste richting staan. 

Ik was enorm verrast door het professionalisme en de kennis die u meebracht. Ik heb mezelf ook beter leren kennen, de afgelopen twee dagen. En dan voornamelijk, wat ik niet had verwacht, is dat het toch mogelijk is om op 2 dagen mensen naar een hoger niveau te tillen

Wim Cools, account manager Securitas