Impactvol Communiceren in een pandemie

De betekenis van jouw communicatie is de feedback die je krijgt onafhankelijk van jouw intentie

“De overheid “communiceert niet goed. Dit kwam duidelijk naar voor op ‘De Afspraak’ vorige vrijdag met Noël Slangen, Annelies Verlinden en Liesbeth Van Impe
Annelies Verlinden Annelies Verlinden

De betekenis van je communicatie is de feedback die je krijgt onafhankelijk van je intentie

 

 

“De overheid “communiceert niet goed. Dit kwam duidelijk naar voor op ‘De Afspraak’ vorige vrijdag met Noël Slangen, Annelies Verlinden en Liesbeth Van Impe 

 

Elke dag opnieuw krijgen we nieuwe beperkingen, onze bubbel mag niet uitbreiden, we blijven eenzaam in die bubbel zitten en de cijfers zijn niet goed. 

Toch denken onze ministers dat je van mensen iets gedaan krijgt als ze gestraft worden. 

Het omgekeerde is waar. Motivatiepsychologen hebben ons al meermaals gezegd dat mensen een positief perspectief nodig hebben. 

Ook Noël Slangen kaartte dit onderwerp aan bij Annelies Verlinden. “Het werkt niet wat jullie aan het doen zijn”. “De signalen die de bevolking geeft, weerspiegelen dat de maatregelen helemaal niet werken”. 

Geleerd als een echte politicus antwoordde Annelies Verlinden niet op deze vraag maar ging zich eerder verantwoorden hoe deze beslissingen tot stand komen. 

 

Als studenten een feestje geven op het Sint-Pietersplein is dit ook een signaal naar de  overheid en haar communicatie. Dat er serieuze hiaten zitten in “de communicatie”  horen ze niet in de Wetstraat. Gelukkig dat Matthias De Clerck de studenten begrijpt en in verbinding gaat met hen door “Cirkelbubbels” te trekken op het Sint Pietersplein.  Een duidelijk begin van verandering?

 

In plaats van zich blind te staren op de cijfers zouden politici zich beter richten op de stijl van communiceren. Dit is noodzakelijk in een pandemie als deze. 

De lichaamstaal en gedragingen van mensen demonstreren signalen die onze ministers jammer genoeg niet horen , niet willen opmerking of niet verstaan. Flexibiliteit en bewustzijn van je impact als politici is nu het grootste goed. 

 

Ik ben aangenaam verrast door de persoonlijke aanpak. Tijdens de lessen wordt gewerkt met eigen cases. Je kan problemen waar mee je in het dagdagelijkse leven te maken hebt aanbrengen, en daar wordt concreet op geoefend. Er wordt advies op maat gegeven. Er wordt heel flexibel les gegeven.

dr. An Van Den Bulcke, Senior Business Developer Universiteit Gent