Groepstraject
925€
Van spreekangst naar spreekdurf

Je moet een vergadering leiden of je wil gewoon iets zeggen, je moet een presentatie geven, je hartslag gaat de hoogte in, je krijgt een krop in je keel, je verliest je structuur … Je wil er zo snel als mogelijk van af.  Je verliest je competentie om rustig en beheerst jouw team toe te spreken. Een nieuwe strategie of nieuwe aanpak verduidelijken lukt je niet. Je luisteraars haken af en jij bent oh zo ontgoocheld.  

Na deze dag heb je inzicht in jouw stressreacties en leer je met nieuwe competenties om rustig en met zelfvertrouwen uw collega’s toe te spreken.  

Doelgroep 

Je werkt in een team of bent leidinggevende en ervaart stress of angst van zodra alle mensen naar je kijken of je voor een groep mensen moet spreken. Je wil zo snel mogelijk van deze obstakel verlost zijn zodat je jezelf niet meer belemmert voelt om de juiste informatie op elk moment aan je collega’s over te brengen.  

Wat leer je? 

  • Hoe bereid ik me voor?
  • Wat is mijn ideale mindset? 
  • Wat doe ik met remmende overtuigingen ?
  • Wat zijn mijn belemmerende strategieën ?
  • Hoe komen mijn stressreacties tot stand ?
  • Hoe geraak ik uit mijn hoofd, uit mijn denken? 
  • Hoe maak ik verbinding met mijn toehoorders? 

Beoogde resultaten  

De stress, bibber en trilling in je stem is voorgoed voorbij. Je kan en je durft voor een groep staan, vindt het niet meer erg dat mensen naar je kijken en er komt een lach op je gezicht.  
Je kunt je job beter uitvoeren omdat spreken nu zoveel gemakkelijker wordt 

Andere competenties die ontwikkelen : 

  • Je kunt assertief en met zelfvertrouwen een boodschap brengen 
  • Je spreekt zonder angst  
  • Je durft de telefoon opnemen en zelfzeker antwoorden 

Onze aanpak: 

Deelname na intake gesprek met de trainer.
één dag praktische interactieve workshop in kleine groep – maximaal 6 personen – Er is continue feedback van de trainer en van de andere deelnemers

Voor deze intensieve persoonlijke begeleiding kunnen 6 mensen zich inschrijven. 

Getuigenissen 
Getuigenissen Spreekangst | In Balance

 

Het is een training waarbij je in het zijn van een persoon gaat kijken en je afvraagt "Hoe communiceert mijn gesprekspartner, en hoe kan ik mij daarin gaan aanpassen?"

Naam, functie

In dit traject komen volgende onderdelen aan bod

Communicatiecoaching

Het kloppende hart van elk bedrijf zijn de medewerkers. Om een gevoel van verbondenheid met uw team op te bouwen is impactvolle communicatie een vereiste. Tijdens de communicatiecoaching leert u vanuit uw eigenheid motiverend communiceren.

Presentatiecoaching

Spreken voor een groep: een nachtmerrie voor de één, een moment van puur genot voor de ander. Met de juiste technieken zet u het spel naar uw hand. Zo wint u de aandacht en het hart van uw luisteraars.

Van Spreekangst naar Spreekdurf

Spreekangst is een frequent voorkomend probleem en treedt op bij zowel presentaties als bij persoonlijke gesprekken. overwin uw spreekangst, verban de spreekstress met onze open opleiding "Van Spreekangst naar Spreekdurf."

De Authentieke Spreker

Wat doe ik met mijn handen wanneer ik spreek? Hoe boei ik een publiek met mijn presentatie in deze digitale wereld vol gadgets, apps en ingewikkelde software? Hoe spreek ik charismatisch zonder mijn eigenheid te verliezen? Met de praktische tips en begeleiding die u in de workshop de Authentieke Spreker krijgt, hoeft u zich niet langer oncomfortabel te voelen tijdens het presenteren.

Coaches

Johanna Dumon
Johanna Dumon
Managing director, trainer, presentatie-, leiderschap-, team-, impactcoach executive level