NLP: de sleutel tot succes

Wat is NLP? Letterlijk gaat het over neurologisch programmeren en deprogrammeren van onszelf via taal. Programmeren vertaal ik als versneld leren, effectiever functioneren. Via de methodiek van neuro linguistisch programmeren zult u ervaren dat uw beperkende ervaringen geen invloed meer uitoefenen in het realiseren van uw doelen. NLP helpt om los te laten wat er gebeurd is en om te kijken naar de toekomst.
Train uw communicatievaardigheden met NLP Train uw communicatievaardigheden met NLP

Een NLP opleiding scherpt uw communicatieve vaardigheden aan en leert u om uw 'zwakheden' om te buigen tot sterktebronnen. Interne angsten worden aangepakt en positief gebruikt. De inhoud van de NLP Practitioner opleiding maakt deze uiterst geschikt voor o.a. leidinggevenden, verkopers, therapeuten, advocaten, ... . Daarnaast bewijst de NLP opleiding zijn nut in het persoonlijke leven thuis.

Wij sommen enkele resultaten van NLP voor u op:
 

#1 Assertieve en inspirerende communicator

U leert elegant, effectief en vanuit respect communiceren. NLP verbetert uw contacten met uw vrienden, met uw collega's, met uw familieleden en uw personeel. Door efficiënte communicatie bereikt u een beter spreekgevoel bij uzelf en uw gesprekspartners.

Bovendien kan u met NLP evenwicht nastreven in uw communicatie, onder andere door middel van assertieve communicatie.
 

#2 Doelen stellen en realiseren

NLP leert u hoe uw doelen stellen en ze effectief te realiseren. U leert om bewust te worden wie u bent en wat u op elk moment nodig hebt om gelukkig of efficiënt te zijn. U leert om heel precies te formuleren wat uw doel is en welke de hindernissen zijn die u moet overbruggen om uw doel te bereiken. Je leert actief zoeken naar uw persoonlijke – vaak onbewuste- sterkten. Dat dwingt u om stil te staan bij de waarden die u triggeren tot actie.
 

#3 Hoger zelfbewustzijn

NLP maakt u bewust. Velen leiden het leven van anderen of laten hun leven bepalen door wat ze graag zouden hebben dat anderen over hen denken. Als u zo’n leven leidt kunt u nooit echt gelukkig zijn. NLP maakt u bewust van vaak onbewuste patronen en leert u welke waarden u tot actie brengen. Op die manier zult u uw eigen leven kunnen sturen en niet het leven leiden dat anderen verwachten dat u zou aannemen.

De NLP Practitioner opleiding leert u beter bewust worden van wat u denkt, voelt en doet. Via een aantal technieken leert u anders denken, u anders te voelen en hierdoor keuzes te hebben over uw gedrag. Dit zorgt voor een verrijking van zowel uw persoonlijk als professioneel leven.

NLP is een methode voor self management die u leert:
- Uw eigen waarden, overtuigingen en identiteit in kaart brengen
- Werken met doelstellingen en strategische actieplannen formuleren
- Leiderschap ontwikkelen over uzelf en anderen
- Weerstanden overwinnen
- Feedbackmechanismen beter laten werken
- Uzelf beter positioneren in relaties
- Onderhandelen tussen (innerlijke) delen en die delen integreren

Bekijk ons aanbod voor meer informatie over onze NLP Practitioner opleiding

Klik hier voor onze NLP opleidingen

 

De individuele feedback die we kregen is een groot voordeel in vergelijking met andere opleidingen die ik online had gevonden.

Lobke Geleyns, communicatiemedewerker Ypto