Stemcoaching en -opleiding

 

Niet enkel uw uitspraak bepaalt welke indruk u nalaat, ook uw stemgeluid is doorslaggevend. De stem verraadt hoe iemand zich voelt, met andere woorden: “stem verraadt stemming”. Bovendien zijn er heel wat vooroordelen gekoppeld aan uw stem: "stem drukt een stempel op jou"Met stemtraining pakt u uw stemproblemen aan en krijgt u een volle, draagkrachtige, warme stem.

Bekijk bijvoorbeeld het filmpje van 'Ook getest op mensen (Eén)': Politici zingen beter een toontje lager.

"Op de juiste toon kan alles gezegd worden, op de verkeerde toon niets. 
 Het ontdekken van uw eigen toon is de grootste uitdaging"
- Jo Dumon

Voor wie?

Voor iedereen die zijn of haar stem als kostbaar instrument optimaal wil leren hanteren. Wilt u stemvermoeidheid en stemklachten van de baan schuiven? Wilt u een krachtige stem ontwikkelen of eerder wat warmte toevoegen aan uw stemtimbre? Dan komt stemcoaching als geroepen!

Wat bereikt u?

  • Concreet wordt in de stemtraining bij In Balance uw hulpvraag grondig onder de loep genomen. U herontdekt uw stemapparaat en leert het opnieuw te hanteren. Het stemgeluid is het timbre van de stem. Het basisgeluid wordt geproduceerd ter hoogte van het strottenhoofd, waarna het door articulatie omgezet wordt in spraakklanken.
  • U ontdekt de werkelijke capaciteiten van je stem, waarvan u nooit had gedacht dat u ze had.
  • We boetseren uw stem tot een volle, draagkrachtige, warme stem die impact creëert bij de luisteraar, die matcht met jouw persoonlijkheid en ambities. Lees hier over het voorbeeld van The iron voice!

Wat bieden we u?

De stemtraining die In Balance biedt is gebaseerd op een gedegen opleiding in stemproblemen en op een technische achtergrond over de werking van het stemapparaat. Afhankelijk van uw specifiek verlangen, worden gespecialiseerde stemmethodieken zoals deze van Sven Smith, Pahn en Coblenzer toegepast. Onze aanpak is uiterst resultaatgericht. Uit follow-up blijkt dat de resultaten blijvend zijn en dat je niet alleen over een degelijker stemapparaat beschikt, maar je bovendien ook beter voelt.

Tijdens de coaching werken we met video-opnames. Zo ziet u duidelijk uw vorderingen en werkpunten. Deze aanpak zorgt voor een snel en efficiënt resultaat. 

Vraag alvast gratis onze E-BOOK met stemtips aan!

Videolessen

Wenst u thuis te oefenen op een correct stemgebruik? Onze videolessen helpen u al een stuk op weg!

Aanbod videolessen

  • Stemtips
  • Wat te doen bij een vermoeide stem?
  • Resontantieoefeningen voor meer draagkracht
  • Buikademhaling
  • Mondmotorische oefeningen
  • Oefenen op de lange 'aa'

Kostprijs

Klanten in begeleiding: gratis
Niet-klanten: 20 euro (excl. BTW) per stuk

Praktisch

1. Contacteer ons via het contactformuleer
2. Selecteer "ik wens een videoles te bestellen"
3. Specifeer in het tekstvak welke video u wenst aan te vragen

U zal van een bevestigingsmail ontvangen. Nadat het bedrag is overgeschreven sturen wij de video op.

Subsidiëring

Voor de stemopleiding is subsidiëring via de KMO-portefeuille mogelijk, als u aan de voorwaarden voldoet.

Geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek naar de spreek- en zangstem? Het stemexpertisecentrum in Leuven is een toonaangevende instelling.