Masterclass Leadership & Communication - level 2

In de Leadership & communication masterclass - level 2 verdiepen we de kennis die we hebben opgedaan tijdens level 1.

Je krijgt een dieper inzicht in jouw persoonlijke drijfveren, waarden en overtuigingen.  Het wordt duidelijk hoe onbewuste denkpatronen en strategieën jouw succes en mislukkingen beïnvloeden.  Na deze opleiding ben je een authentieke leider. Je straalt charisma uit en je laat jezelf en jouw medewerkers groeien tot het hoogste niveau
 
Het is een opleiding van 16 dagen die een zeer diepgaand inzicht geeft in ons gezond communiceren met onszelf en met anderen.

Voor wie?

NLP Practitioners met 'zin naar meer'. Deze opleiding is gelijkgesteld aan NLP Master Practitioner.

Wat leer je?

 Metaprogramma's

Metaprogramma's zijn kenmerkende, veelal onbewuste, mentale programma’s in ons denken, voelen en doen. Op basis van onze eigen metaprogramma’s filteren we informatie en stimuli, organiseren we de informatie. Dankzij het verwerven van kennis in onze eigen metaprogramma’s en in de metaprogramma’s van de personen rondom ons, dankzij het integreren van de veranderingsprocessen, begrijpen we beter het denken, voelen en doen van onszelf en van onze gesprekpartners.

Dit leidt uiteraard tot een beter rapport, betere communicatie, betere motivatie.

Logische niveaus en strategieën

De logische niveaus van denken of van verandering werden geïntroduceerd door Gregory Bateson en verder uitgediept door Robert Dilts. NLP onderscheidt in ons functioneren zes hiërarchisch gestructureerde logische niveaus.
Veranderingen op een hoger niveau leiden altijd tot veranderingen op een lager niveau. Wanneer we bewuster en met meer inzicht leren functioneren op de verschillende niveaus wordt het mogelijk een rijker leven met visie te creëren.

Criteria

Wat drijft u in uw leven? Welke belangrijke waarden hanteert u? Aan wat geeft u voorrang in uw leven?

Criteria zijn de waarden die onze ervaring, ons leven, onze bewuste en onbewuste motivatie sturen. Ze zijn de kern van onze overtuigingen, de kern van onze visie op het leven en de wereld, de kern van ons functioneren.

Tijdlijnen

Een tijdlijn is een ruimtelijke voorstelling van onze innerlijke organisatie en ervaring van de tijd. Dankzij deze weergave hebben we een verleden, een heden en een toekomst.

Tijd wordt dus op een bepaalde eigen manier door onze hersenen gecodeerd en verwerkt. Dit doen we met onze ervaringen en de visuele, auditieve en gevoelsaspecten ervan.
Als we tijd niet kunnen ordenen, komen we ernstig in de knoei.

Dankzij deze benadering creëren we heel wat mogelijkheden tot verandering. Zware problemen en trauma's kunnen door te werken met de tijdlijn beter verwerkt en geïntegreerd worden.

Emoties

Onze emoties in een situatie vertellen vooral veel over ons eigen model van de wereld. Door hun eigen MOW reageren verschillende mensen op eenzelfde gebeurtenis emotioneel verschillend.

Daarenboven zullen we vaak nog emotioneel reageren op onze eigen emotionele reactie! (voorbeeld: verdrietig worden omdat je afgunst ervaart)

Door een beter begrip van onze emotionele reacties en van de structuur van emoties, leren we veel bewuster ermee omgaan. Meer nog, we kunnen zelfs de meest geschikte emotionele reactie kiezen die ondersteunend werkt, zonder onze spontaniteit te verliezen. Daardoor hebben we meer keuze in ons gedrag en dus meer vrijheid.

Naast deze topics komen ook uitgebreid aan bod:

  • Overtuigingen: soorten, opsporen van overtuigingen, transformeren van overtuigingen, verwerven van nieuwe overtuigingen
  • Verwachtingen: wat betekenen onze verwachtingen? Hoe gaan we er me om? Wat met de frustraties?
  • Vergelijkingen: jezelf vergelijken met anderen, met je ideale zelf, met de ideale ander....
  • En tenslotte : ’Modelling’: het eindstuk en uw paradepaardje van de NLP Master Practitioner. Modelling is het observeren, reproduceren en eigen maken van de expertise van succesvolle mensen; een ware ontdekking die uw eigen leervermogen drastisch verhoogd. Modelleren is een heel bijzondere en verbazingwekkende ervaring.

Voor meer informatie: mail ons

Praktische informatie

Bekijk de praktische informatie van de volgende NLP Practitioner.

Subsidie mogelijk via KMO-Portefeuille (40%)

Informatie
- mail naar dirk@inbalance.be
- tel 050 84 06 83

 

Contacteer In Balance

Persoonlijke informatie
Bedrijfsinformatie