In Balance News overview

Inhoud syndiceren In Balance
Jo Dumon
Bijgewerkt: 3 uur 48 min geleden

Teken in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

18 september, 2017 - 10:57

Bent u al geabonneerd op onze nieuwsbrief? Naast informatie over onze opleidingen delen wij ook regelmatig enkele handige tips & tricks. Hieronder kan je de nieuwsbrief van augustus als voorbeeld bekijken van hoe zo’n nieuwsbrief eruit ziet. Interessant? Hier kan je intekenen voor onze nieuwsbrief.

Speak as a confident leader Presenteer met impact

Kijk je al weken van tevoren tegen een presentatie op? Hangt het publiek niet aan je lippen? Weet je geen blijf met je handen tijdens een presentatie? En wat gedaan met lastige vragen?

Spreken voor een groep: een nachtmerrie voor de ene, een moment van puur genot voor de ander. Boeiende presentaties geven is geen kinderspel. Maar met de juiste spelregels en veel oefening kan je het spel wel naar je hand zetten! Als je vaak het woord moet nemen en overtuigend wil spreken voor een groep besteed je niet alleen aandacht aan wat je zegt, hoe je iets zegt is minstens even belangrijk.

In Balance garandeert jou met de tweedaagse workshop Experienced Speaker, gecombineerd met persoonlijke individuele opleiding, een metamorfose tot boeiende spreker, die trouw blijft aan zijn eigen persoonlijkheid. Als je voor een groep spreekt, ben je voortdurend bezig met hoe je overkomt bij je publiek. We leren je de focus te leggen op je eigen capaciteiten en hier meer inzicht in te verwerven.

Na deze opleiding spreek je met meer zelfvertrouwen en rust voor een groep en kan je met een boeiend verhaal, zonder veel voorbereiding, de aandacht van het publiek beter vasthouden.

Deze opleiding vindt plaats op 3 en 10 oktober in de gloednieuwe vestiging in de Koning Albertlaan 72 in Gent. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, inschrijven kan via de website.

Kan je niet wachten? In onze blog kan je alvast enkele tips terugvinden!

Overbrug de kloof tussen gelijk hebben en gelijk krijgen

Bruis je van de creativiteit, maar heb je het gevoel dat je ideeën niet gehoord worden? Of ervaar je vaak problemen door communicatiemisverstanden? Hebben je emoties soms een negatieve invloed op je communicatie? Ontbreekt het je aan assertiviteit bij het leidinggeven?

Dit zijn problemen waar veel leidinggevenden mee geconfronteerd worden. Echte leiders gaan problemen niet uit de weg, maar pakken ze aan! De Masterclass Leadership & Communication helpt u om een nieuwe houding te ontwikkelen waarmee u:

 • duurzame contacten opbouwt die gebaseerd zijn op vertrouwen
 • meer rust en evenwicht ervaart bij alles wat u doet
 • handelt vanuit zelfvertrouwen en charisma
 • een echte leider wordt die inspireert en delegeert
 • uw medewerkers naar een hoger niveau tilt
 • een bedrijf creëert waar uw werknemers met ‘goesting’ komen werken
 • ambitieuze jonge mensen aantrekt
 • bereikt wat u écht wilt bereiken
 • resultaat en winst boekt
 • uw onderneming nóg sneller laat groeien

Een mooi voorbeeld van hoe NLP-technieken kunnen ingezet worden op belangrijke en stressvolle momenten vinden we terug bij zeiler Alex Thomson, tweede in de Vendée-Globe zeilrace 2016-2017. In onze blog kan je lezen hoe hij NLP-technieken aanwendt om zijn positivisme te bewaren tijdens extreem zware beproevingen.

De  opleiding bestaat uit 18 dagen intensieve training. Deze is opgesplitst in twee delen. Na deel 1 (8 dagen) kan je beslissen om al dan niet deel te nemen aan deel 2. De Masterclass is gelijkwaardig aan een NLP Practitioner opleiding. Als je succesvol de eindproeven afgelegd hebt, ontvang je een internationaal erkend certificaat.

Deze opleiding start al op 12 oktober maar er zijn nog enkele plaatsen vrij! Inschrijven kan via de website.

Meer informatie?

tel +32(0)50 84 06 83 of mail dirk@inbalance.be

“Before you are a leader, success is all about growing yourself. When you become a leader, success is all about growing others.”

Jack Welch, voormalig CEO van General Electrics

Gratis opendeurdag NLP

Op maandag 25 september organiseert In Balance een gratis  opendeurdag NLP met Johanna Dumon als spreker in het nieuwe kantoor in de Koning Albertlaan 72 te Gent.

Inschrijven doe je via mail naar dirk@inbalance.be.

Nieuwe medewerker

Maandag 4 september start onze nieuwe sales- en communicatiemedewerker Frederik Van Beveren. Frederik is 28 jaar, heeft een Master in Bedrijfspsychologie en woont in Sleidinge. In zijn vrijetijd speelt hij volleybal en is hij volleybalcoach van een jeugdteam bij EEVOC Volleybalclub Ertvelde/Evergem.

“Ik heb voordien onder meer op de communicatiedienst van de Gemeente Evergem gewerkt. Dit was een contract op tijdelijke basis maar ik heb er wel heel veel bijgeleerd over de werking van een communicatiedienst. Ervaring die ik bij In Balance zeker zal kunnen gebruiken. Ik begin alvast met veel enthousiasme aan deze nieuwe uitdaging!”

Wij heten Frederik van harte welkom en wensen hem alvast veel succes en positieve energie toe!


De stemproblemen van Adele: onvermijdbaar, of toch niet?

5 september, 2017 - 10:13

‘Adele moet wereldtournee afzeggen door stemproblemen.’

‘Zo had Adele haar stemproblemen kunnen vermijden.’

‘Adele verliest vele miljoenen door afgelaste optredens.’

‘Adele annuleert concerten in Londen vanwege beschadigde stembanden.’

Dit is maar een kleine greep uit de vele mailberichten die in mijn inbox terecht zijn gekomen. Het valt me op dat er voornamelijk twee strekkingen zijn. De eerste is: “Dat zat er aan te komen, Adele kan gewoon niet zingen.” Maar ik hoor ook: “Het is normaal dat zangers hun stem soms overbelasten en als gevolg moeten opereren.”

De waarheid ligt natuurlijk ergens tussenin. Ikzelf benoem Adele graag als een artiest, een performer, maar het woord zangeres zal je me niet snel in de mond horen nemen. Een zanger is voor mij iemand die een zeer goede stemtechniek beheerst. 

Een zanger is dus niet meteen een performer. Een performer is dus niet meteen een zanger. Met een beetje geluk kom je iemand tegen die beide capaciteiten heeft kunnen verwerven: zowel een goede zanger, als een goed performer. 

Dit wil niet zeggen dat ik niet graag naar haar luister. Als eerste bestelde ik tickets toen ze naar België kwam. Haar nummers raken me, ze klinkt puur en oprecht. Haar stem breekt regelmatig en dat associëren we met pijn. Deze is overduidelijk terug te vinden is in tal van haar nummers. 

Dat wil dan ook zeggen dat ze haar stem niet optimaal gebruikt. Denk zelf maar eens na: wanneer je geëmotioneerd bent kan je moeilijker spreken. Het voelt aan alsof je een krop in je keel hebt, en dat maakt dat het produceren van geluid veel moeizamer gaat.

Probeer je dan voor te stellen dat je dagelijks een concert moet geven met een speeltijd van 2 uur. Je geeft dag na dag het beste van jezelf en ondertussen reis je de halve wereld rond. Je kan niet eens rust vinden door in je eigen bed te slapen. Op deze manier stapelt de vermoeidheid zich snel op. Wanneer je vermoeid bent, ben je dat niet op één bepaalde plaats. Je hele lichaam is vermoeid, alsook de stemplooien.

Dus mijn conclusie: Adele is een ongelofelijke performer en artiest, ze neemt iedereen mee in haar verhaal, en is gezegend met een donkere en warme stemkleur. 

Stemtechnisch gezien is er heel wat ruimte voor verbetering, en nee het is in geen geval normaal dat je tot twee maal toe een operatie aan de stemplooien ondergaat. Zingen is geen talent maar vraagt veel training. 

Dus een raad voor eenieder die zijn stem als instrument gebruik: 

—> Leer spreken/zingen met een goede stemtechniek

—> Ga niet over je limieten

—> Neem op tijd pauze

—> Wanneer je dan toch voor een operatie staat zorg er dan voor dat je eerst je stemtechniek aanpast en je goed laat begeleiden door een bekwaam stemtherapeut. 

 

Liesbeth Faelens

Stemtherapeut – Zangeres


Nieuwe opleiding: LEADERSHIP-TRAJECT 2018

23 juli, 2017 - 12:26

We starten in 2018 met een gepersonaliseerd opleidings-en coachingstraject. Als deelnemer leert u over praktische tools, tips en technieken die noodzakelijk zijn om een geïnspireerd leider te zijn.

Wat zijn de doelstellingen van deze opleiding?
 • inzicht verkrijgen in uw eigen sterkten en ontwikkelingspunten
 • eigen emoties  beheersen
 • inzicht verwerven in de behoeften, wensen, gevoeligheden van uw medewerkers
 • uw communicatiestijl aanpassen in functie van de communicatie- en werkvoorkeuren van de andere
 •  zelf veranderingen initiëren en anderen  begeleiden doorheen een veranderingsproces
 • intra-  en interpersoonlijke conflicten op een performante manier aanpakken
 • het potentieel van anderen ten volle ontwikkelen
Hoe verloopt dit traject?

Dit traject start met een individuele intake-sessie (1 uur).

In deze intake onderzoeken we grondig  uw reeds verworven competenties zijn en welke uw ontwikkelingspunten zijn.

Op basis van deze diepe screening werken we, in samenspraak met u, een individueel leadership-traject uit, . Het leadership-traject bestaat dan uit een op-maat-uitgewerkte combinatie van collectieve thema-opleidingsdagen en van individuele coachingsessies. Tijdens de individuele coachingsessies werken we concreet verder op het persoonlijk actieplan dat u geformuleerd heeft op het einde van elke gevolgde collectieve module. Afhankelijk van persoon tot persoon kan het aantal coachingsessies variëren.

Dit is de lijst van voorziene collectieve thema-modules:

 • Self Leadership
 • Act with Impact
 • Change management
 • Conflict Management
 • Coaching as competence
Methodologie

De collectieve modules (telkens van 2 dagen en voor maximum 10 personen) steunen vooral op een interactief leren :

 • Interactieve voorstelling van methodes/ tips & tricks /concepten/ communicatie & leadershiptechnieken
 • Simulaties in subgroepen (al dan niet gefilmd)
 • Illustraties (video’s, beelden,…)
 • Delen van ervaringen
 • Tips & tricks
 • Feedback geven en krijgen
 • U maakt op het einde van elke opleidingsmodule een persoonlijk actieplan op voor uzelf

De individuele coaching-sessies kenmerken zich door:

 • Persoonlijk Actieplan als vertrekpunt, geformuleerd op einde van elke collectieve module
 • Confidentialiteit tussen trainer-coach en coachee
 • Delen van ondertussen gerealiseerde successen
 • Nagaan van ondertussen ervaren moeilijkheden
 • Ontdekken en testen van nieuwe mogelijkheden om die moeilijkheden te overbruggen
Praktische aspecten

Interesse?

Aarzel dan zeker niet u snel in te schrijven voor een intake-sessie.( tel 0032 50 84 06 83 of mail dirk@inbalance.be) Deze vinden plaats op 6 december 2017 in onze kantoren op de Koning Albertlaan 72 in Gent. Deze intake-sessie kost slechts 150 € (ex btw) en neemt 1 uur in beslag. We werken dan –in samenspraak met u- uw leadership-traject op maat uit !


Leadership and Communication

9 juli, 2017 - 10:03

Gelezen in het tijdschrift Mercedes-Benz Magazine 2-2017 in het artikel van Marc Bielefeld over Alex Thomson, solo-zeiler, tweede in de Vendée-Globe zeilrace 2016-2017*.

Op de vraag “Dat moet enorm vermoeiend zijn” antwoordt Alex onder meer:

“… Er zijn manieren om te zorgen dat je positief blijft denken. Ik wrijf bijvoorbeeld over mijn neus, want dat gevoel associeer ik met een bijzonder mooi moment in mijn leven. Het is een mentale truc. Het is even trainen voordat je dat soort dingen onder de knie hebt. maar ze werken wel.”

Vraag in verband met het hoofd koel houden bij heel zwaar weer in de Zuidelijke Oceaan, golven van tien meter hoog en niemand in de wijde omtrek om te helpen…”Kun je ons een voorbeeld geven?

” Ik maak gebruik van visualisatie technieken.  In plaats van dat ik mezelf aan boord van de boot zie, projecteer ik mijn gedachten en mijn perspectief op het niveau van de wolken. Dat zorgt voor een breder perspectief, waardoor ik beter zie wat er om me heen gebeurt. Ik heb hier echt veel baat bij, maar ik  moest maandenlang oefenen om het onder de knie te krijgen.”

Vraag: “Hoe gaat dat in zijn werk?”

“In mijn gedachten kan ik de boot daadwerkelijk van bovenaf zien. Net als de zee. En ik kan zien dat er geen ijsbergen, overboord geslagen containers of walvissen in de buurt zijn. Dat verlaagt mijn adrenaline peil; de adrenaline giert namelijk door je lijf als je aan het zeilen bent. Dat zorgt vervolgens voor een lagere hartslag, waardoor ik een beetje kan uitrusten en wat kan slapen. Anders draai je door.”

Deze wonderbaarlijke maar effectieve technieken ( ankeren en visualisatie) plus heel veel andere ( communicatievaardigheden, rapport,…) kun je leren in onze open coaching ‘Leiderschap en Communicatie’. Het eerste blok start op  12 oktober 2017. Op onze website vind je de algemene informatie over deze unieke opleiding en de praktische gegevens.

* “De Vendée Globe is een non-stop solozeilwedstrijd om de wereld zonder hulp van buitenaf. De race is in 1989 opgericht en wordt sinds 1992 elke vier jaar gehouden. 

Het is de enige solozeilwedstrijd om de wereld die zonder stops wordt gehouden. Daardoor is het een serieuze beproeving van het individuele uithoudingsvermogen en het wordt door veel zeilers gezien als het ultieme oceaanracen. Om die reden wordt deze wedstrijd ook wel “De Everest der Zeeën” genoemd” (bron Wikipedia:)